PILIHLAH YANG HALALAN TOYYIBAN DALAM KEHIDUPAN

HALAL BUKAN PADA MAKANAN SAHAJA…TETAPI SEMUA ASPEK KEHIDUPAN.

HERBA PENAWAR RESDUNG DAN ALAHAN

Posted by go4halal on 14/11/2008

Coscinium Plus (Herba Resdung & Alahan)

Oleh kerana Coscinium Plus termasuk produk panas, pengguna harus menggunakan dos yang rendah pada peringkat awalan. Ia boleh disinergikan dengan Bedak Jasmin, Tompok Hitam, Ficus yang mempunyai kaitan dengan alahan. Kemungkinan akan berlaku sedikit tanda-tanda yakni pengguna akan menjadi lebih serius pada peringkat awal pengunaannya. Namun teruskan penggunaannya kerana ia bersifat sementara sahaja. Ini yang dikatakan sebagai ‘Direction Of Cure’ (DOC). Pengidap alahan adalah dinasihatkan supaya menghindari kawasan debu, makanan seperti udang, sotong, ketam, ayam, belacan, budu dan cencalok.

Komposisi (75 Kapsul per botol) :
1. Coscinumm Blumeanum 2. Nepenthe Spp 3. Rusiga Spp

Dos :
Umur bawah 8 tahun amalkan 1 kapsul. Boleh dibuka kapsul dan dimasukkan ke dalam air atau susu. Umur 9 hingga 18 tahun amalkan 2 kapsul malam dan 1 kapsul pagi. Minum bersama Teh Herba. Alahan yang kronik boleh diambil bersama Madu Asli. Untuk buasir diambil bersama Ficus dan sapukan Minyak But-But pada bahagian dubur.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 20
Sabah & Sarawak: RM 22

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 16
Sabah & Sarawak: RM 18

Nilai Mata (NM): 8

==========================================

Panduan/Petua/Artikel Berkaitan Coscinium Plus Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

Coscinium sebagai antibiotik

Corcinium bluminium adalah nama saintifik kepada pokok mengkunyit dan digunakan sebagai antibiotik terutama untuk masalah resdung/sinusitis.Bagi kes patah tulang herba ini sekali lagi digunakan agar tidak berlaku jangkitan ditempat luka yang boleh menyebabkan nanah.

Satu lagi kegunaan corcinium ialah untuk masalah kudis buta.Ia juga memberikan kesan yang mujarab bagi pengguna .Satu perkara yang perlu diingat sewaktu anda menggunakan coscinium plus untuk perawatan kudis jangan mengambil halia atau lengkuas bersama makanan.InsyaAllah berkesan.

Jika digunakan untuk tujuan penyakit resdung ,dicadangkan untuk membuka kapsul dan di campur dengan madu lebah bersama segelas air.Sekiranya terasa agak panas dibahagian tekak,kurangi dos yang digunakan kerana herba ini termasuk dalam kumpulan herba panas.

5 Responses to “HERBA PENAWAR RESDUNG DAN ALAHAN”

 1. Balqis said

  Hidung saya selalu berair pada waktu malam dan pada waktu pagi..sangat tidak menyenangkan..tapi sejak guna produk ini selama seminggu sudah boleh lihat perbezaan..

  • go4halal said

   Tahniah kerana anda berani mencuba dan alhamdulillah anda telah pulih. Teruskan mengamalkan herba supaya kesihatan bertambah baik. Amin.

 2. Suriyanti Adam said

  Salam Semua,
  Saya baru sebulan mencuba produk HPA, iaitu herba resdung yg diperkenalkan oleh jiran saya.Masalah saya kawan jiran tidak selalu dtg di tempat tinggal..dan sukar utk saya mendapatkan 3 barangan herba resdung ini..adakah cara lebih mudah utk saya dapatkn produk ini…dan bagaimana kalau saya ingin menjadi ahli produk HPA? harap bantu…saya mula serasi memakainya..

  • go4halal said

   Waalaikumsalam,
   Alhamdulillah produk ini sesuai dengan saudari. Sebenarnya banyak stokist HPA diseluruh Malaysia, namun kalau malas nak ke stokist nak beli online pun boleh juga. Produk akan dipos pada saudari. Untuk menjadi ahli pula klik pada mana-mana banner iklan (yang berkelip-kelip tu) dan klik daftar. Langkah seterusnya upgrade keahlian kepada VIP.

   Selamat mendaftar sebagai ahli dan jom jadi rangkaian duniaherba. Disamping membantu diri sendiri pulih dari penyakit, anda juga boleh membantu orang tersayang dan sahabat handai.

 3. mard92 said

  Assalamualaikum. Bagi penghidap resdung yang sukar ketemui jalan penyelesaian, sila rujuk website ni:

  penawar resdung

  Saya rasa website tu setakat ni mempunyai reputasi yg ok. Dgr khabar beliau ada cara rahsia tersendiri yg buatkan org puas hati.
  Apa2 pun, check it out sendiri. Harap dapat membantu penghidap resdung yang sedih…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Scoliosis Survival

Yang Mempesonakan Pada Seseorang Itu Bukanlah Kesempurnaannya Tetapi Caranya Menghadapi Ketidaksempurnaan Itu.

Blog Peribadirasulullah

Membina Generasi Yang Cintakan Allah SWT Dan Rasulullah SAW

PILIHLAH YANG HALALAN TOYYIBAN DALAM KEHIDUPAN

HALAL BUKAN PADA MAKANAN SAHAJA...TETAPI SEMUA ASPEK KEHIDUPAN.

%d bloggers like this: