PILIHLAH YANG HALALAN TOYYIBAN DALAM KEHIDUPAN

HALAL BUKAN PADA MAKANAN SAHAJA…TETAPI SEMUA ASPEK KEHIDUPAN.

BOIKOT&BERTUKAR

produk2boikot

KALAU BOIKOT NAK GANTI DENGAN APA…TIADA PILIHAN?

SAYA BERIKAN CADANGAN ANDA LAKUKAN PERUBAHAN!!!
*************************************************************

Apa kata kalau……

Radix koko menggantikan MILO
Radix Cereal
menggantikan NESTUM
Radix  Coffee
 menggantikan NESCAFE/Starbuck
Radix Syampu
menggantikan Radox syampu
RFC/RCH  menggantikan KFC
Radix Cola
menggantikan COCA COLA

Radix Toothpaste menggantikan COLGATE
HPA MALL menggantikan TESCO
Ayam Organik HPA
menggantikan Ayam cucuk hormon
Centella White menggantikan Loreal/SK2  dll
Freesia
menggantikan FAB/BREEZE/DYNAMO dan pencuci yang lain
Wahdah/Widuri
menggantikan AXION dll
Sabun mandi dewasa/bayi HPA
menggantikan Johnson & Johnson, LUX dll
IMT, Mengkudu
menggantikan Panadol, ubatan kimia
Berus gigi Kasturi menggantikan berus gigi COLGATE dll
Kordial HPA
menggantikan kordial lain
Fish ball/cake HPA
menggantikan fish ball/cake AAA dll
Baja Organik HPA
menggantikan baja kimia dan baja bercampur najis babi
Air Mineral HPA
menggatikan AIR Mineral PLUS/SPRITZER dll
Sos Cili HPA
menggantikan Sos Cili Maggi/Ace dll
Ais krim Toiyibah menggantikan ais krim walls/nestle dll

Dan banyak lagi produk HPA boleh menggantikan produk lain… , Jomlah berubah demi ummah dan generasi kita akan datang…jika belum menjadi ahli fikir-fikirkanlah..bukan untuk saya tetapi ummah. Hanya RM30 untuk menjadi ahli dan untuk memelihara diri dari termakan produk Syubhah buatan alkafirun. Walaupun tidak sengaja atau termakan produk syubhah kesannya tetap ada…berhati-hatilah dengan apa yang anda makan kerana anda ialah apa yang anda makan.

“KEKEJAMAN ISRAEL, GEJALA MAT REMPIT, BOHSIA DAN SOSIAL, MENINGKATNYA KADAR JENAYAH DAN KURANGNYA SIFAT KEPERIMASUNIAAN SEMUANYA BERPUNCA DARI MAKANAN YANG DIMAKAN. “

JOM sertai biz Halalan Toiyiban  jadi ahli … makan di RFC, tidur Hotel HPA, minum radix kola /radix oren makan ayam organik, minum kopi radix, teh manjakai , basuh pinggan guna wahdah/widuri, basuh kain dengan fresia…tak payah sembur perfume sebab pakaian dah sedia wangi dan segar ….. hujung bulan terima bonus…syok oo…lagi pun dah lama bagi keuntungan pada mutusamy, ah chong, supermarket, hyper mart dll…diorang je pulun keuntungan sorang2…kita tak dapat apa punnnn…dan..melabor di koperasi WAHIDA (HPA) …baik bertukar…sambil guna/tanam modal dapat pahala dan dapat  (RM).

JOM baca sikit cerita Nestle … sedapkan produk dia…Nescafe, Milo, NEVITA dan macam2 NES lagi , maklum dah beratus tahun ujud…..terlebih dahulu minta izin dari bogger Blog PEDULI kerana saya amat tertarik dengan info yang paparkan. Maka saya cut n paste khusus bacaan pengunjung  blog saya…bukan apa; untuk dikongsi bersama pembaca …mana tau dengan terbacanya kisah ini…terbuka pintu hati mereka yang tertutup rapat selama ni…untuk beralih ke produk halal bukan tiada dipasaran tetapi tak tau akan keujudannya kan???

Jul 22 : Empayar Nestle dan Kejahilan Umat Islam – 100 Tahun Yang Lalu

Izinkan saya membawa anda semua kembali ke sekitar 100 tahun yang lalu.Nestle memulakan dinastinya di Malaysia seawal tahun 1912 di Pulau Pinang yang dikenali sebagai Anglo-Swiss Condensed Milk Company. Ini bermakna 97 tahun, iaitu hampir 100 tahun Nestle berada di Malaysia. Saya yakin anda yang sedang membaca artikel ini belum dilahirkan lagi ketika itu, dan kemungkinan juga tidak ada upaya untuk hidup sehingga 100 tahun.

Nestle telah meletakkan batu asas empayarnya di sini jauh sebelum perkataan Malaysia itu dapat dieja.

Ini juga bermakna produk Nestle telah pun disuapkan ke mulut rakyat Islam Malaysia sejak zaman nenek moyang kita lagi. Ia masih lagi disuapkan ke mulut kita yang masih hidup pada hari ini, mungkin juga ke mulut anak-anak kita yang akan menjadi generasi baru pada masa hadapan.

Malangnya setiap suapan itu akhirnya diterjemahkan oleh Nestle sebagai peluru yang digunakan untuk menembak dada saudara kita di Palestin. Dan ini berlaku hampir setiap hari di Palestin, sedang kita begitu enak dan santai sekali menikmati Nescafe untuk minuman pagi dan Milo pada malamnya.

Ada pula yang menikmati minuman Neslo, iaitu gabungan Nescafe dan Milo dalam satu gelas dimana kedua-duanya juga adalah produk Nestle. Gandingan dua produk ini barangkali memberi kepuasan berganda-ganda kepada peminumnya, dimana setiap tegukan itu serentak dengan bedilan berganda-ganda juga ke atas bumi Palestin oleh Yahudi Laknatullah.

Milo dan Nescafe Menjadi Darah Daging Umat Islam Malaysia ? Bukan satu rahsia bahawa rakyat Malaysia adalah pengguna terbesar minuman Milo di dunia. Fakta ini dijelaskan apabila Nestle menerima anugerah Pingat Emas untuk Malaysia-Canada Business Excellence Award pada 2006. Dinyatakan pada laman web itu:

Malaysia consumes 90% of worldwide consumption of Milo. It is so popular that almost all households have a tin of Milo and it would be almost impossible to find a restaurant that doesn’t sell Milo beverages.

Saya terjemahkan di sini:

Malaysia menggunakan 90% daripada penggunaan Milo di seluruh dunia. Ianya amat popular sehingga hampir setiap rumah mempunyai satu tin Milo dan hampir mustahil untuk mencari restoran yang tidak menghidangkan minuman Milo.

Pingat Emas untuk Nestle, fakta memalukan rakyat MalaysiaBukankah gila atau lahapnya umat Islam di Malaysia ini sehinggakan sebesar-besar dunia ini, 90% penggunaan Milo itu datang dari rakyat Malaysia semata-mata?Fakta ini juga pernah dimasukkan dalam Wikipedia berkenaan Milo, tetapi jika anda pergi ke pautan itu kelihatannya fakta tersebut telah dihapuskan.

Pautan rujukan ke Anugerah MCBC juga telah dihapuskan dari Wikipedia itu. Saya tidak tahu mengapa dan bila ia dihapuskan dari Wikipedia, tetapi mujurlah saya sempat untuk mengambil screenshot semasa ianya masih ada.

Fakta yang hilang?Jika anda bandingkan dengan Wikipedia yang terkini, ayat yang menyatakan Malaysia menggunakan 90% Milo itu sudah dihapuskan, atas sebab-sebab yang saya sendiri pun tidak tahu.Saya tidak fikir jika ada pihak Wikipedia yang menganggap fakta itu salah, memandangkan ianya diakui oleh Pengarah Urusan Nestle Malaysia, Sullivan O’Carrol dalam akhbar TheStar Online baru-baru ini:

O’Carrol said Milo has been available in the country for almost 60 years and Malaysians were the world’s largest consumers of Milo.
nescafe>Adakah kita berbangga dengan kenyataan ini? Kita, rakyat Malaysia, yang beragama Islam terutamanya, begitu berjasa kepada Nestle melalui penggunaan Nescafe dan Milo selama ini.Produk Nescafe dan Milo ini menyumbangkan keuntungan kepada Nestle sebanyak 63% di Malaysia berbanding produk Nestle yang lain. Dan keuntungan ini digunakan oleh Nestle untuk membantu Israel melenyapkan bumi Palestin.

Hasil jasa baik kita semua ini telah membawa Nestle ke tahap yang tinggi sehingga kini. Sudah tiba masanya untuk kita menjatuhkannya.

Nestle Ketawa Melihat Jahilnya Umat Islam
Sumber rujukan: InMinds.co.uk

Dato Shahrir menikmati darah umat Palestin Milo di hadapan Sullivan. Sumber>>Semasa kita umat Islam Malaysia masih setia menggunakan produk Nestle menjadi sebahagian darah daging kita, syarikat itu telah bekerjasama dengan syarikat pengeluar makanan dari Israel iaitu Osem Investment pada tahun 2000 untuk membina sebuah fasiliti R&D di Sderot, Israel.R&D itu digunakan sebagai .pusat pembangunan bagi makanan snek (ya, makanan yang kita semua jamah setiap hari itu) dan jutaan dollar dilaburkan untuk operasi R&D tersebut.

Pusat R&D itu dibina di atas tanah haram di bawah kerajaan haram Israel. Dan jutaan dollar dilaburkan ke atas pusat R&D haram itu tiap-tiap tahun. Tanah yang dirampas dari tangisan dan darah umat Palestin itu senang-senang sahaja digunakan oleh Nestle untuk kemudahan dirinya, malah memberi manfaat pula kepada kerajaan haram Israel.

Sebangsat mana lagi kelakuan Nestle yang diperlukan sebelum kita mahu memboikotnya?

Setiap produk Nestle yang kita jamah itu mengandungi satu lagi kandungan ramuan yang terlindung, iaitu darah umat Palestin!

Pada 1998, Peter Brabeck-Letmathe (salah seorang Lembaga Pengarah Nestle, kini sebagai Pengerusi), mewakili syarikat Nestle telah menerima Jubilee Award disampaikan oleh Perdana Menteri Israel sendiri iaitu Benjamin Netanyahu.

Anugerah Jubli ini adalah yang tertinggi pernah diberikan oleh kerajaan haram Israel sebagai tanda penghargaan kepada individu atau organisasi yang berjasa kepada kerajaan haram tersebut, samada melalui perdagangan atau pelaburan.

Berjasa di sini bermakna individu atau organisasi itu telah membantu ekonomi Israel, meningkatkan kewangannya untuk membeli lebih banyak senjata api untuk membunuh rakyat Palestin, menghalau mereka dari tanahair sendiri dan membina binaan haram di atas tanah yang dirampas.

Membeli produk Nestle bermakna membantu dan mengiktiraf kerajaan haram Israel. Setiap sen yang dibelanjakan untuk membeli produk mereka akan sampai kepada kerajaan haram Israel. Dan Israel akan menyampaikan setiap sen yang kita berikan dalam bentuk peluru yang dibedil ke atas umat Islam Palestin.

Apa Pendirian Kita?
Ramai di antara kita yang hanya pandai merungut.

Macam mana nak boikot kalau dah kedai makan cuma jual Milo je, mana ada produk lain?
Macam mana nak boikot kalau dah kedai runcit cuma ada produk Nestle je, mana ada produk lain? Pernahkah kita bersuara kepada tauke kedai meminta mereka menukar menu minuman dari Milo kepada jenama lain? Pernahkah kita berkata kepada mereka yang kita tidak mahu jenama Milo, Nescafe, Nesquik, Maggi dan sebagainya? Pernahkah kita mendesak mereka menyediakan jenama lain?

Kebanyakannya akan menjawab TIDAK. Bermakna kita TIDAK melakukan apa-apa tindakan tetapi hanya pandai merungut. Kita tidak bertindak, apatah lagi menyuarakannya.

Lebih malang lagi jika kita langsung tidak peduli untuk memboikot. Mungkin juga menjadi lebih bangsat apabila kita memperlekehkan pula usaha memboikot.

Berapa lama lagi perlu kita tunggu sebelum kita mahu mula memboikot produk Nestle?

Jika kita masih mahu menunggu sehingga Palestin hancur, maka ketahuilah bahawa Palestin telah lama hancur!!

Sumber di atas tadi semua Blog dari PEDULI

Kepada rakan ahli HPA yang belum mencuba Radix Koko, bertindaklah segera hari ini juga. Ia ternyata lebih sedap dari produk minuman coklat yang lain. Tinggalkan produk Milo dan yang seangkatan dengannya.

BOIKOT TARIAN POCO-POCO JUGA SEBAB MUFTI PERAK DAH FATWAKAN IANYA HARAM. WALAUPUN MUFTI KELANTAN KATA HALAL PULAK….PADA YANG CINTAKAN ISLAM BUATLAH PILIHAN YANG TEPAT.

<a href=”http://www.DuniaHerba.net/aisyah”&gt;
<img border=”0″ src=”http://www.DuniaHerba.net/banner/banner-728x90v2.gif”></a&gt;

Advertisements

One Response to “BOIKOT&BERTUKAR”

  1. feliscatus said

    saya baru je daftar ahli 2 hari lepas. boikot punya pasal =p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Scoliosis Survival

Yang Mempesonakan Pada Seseorang Itu Bukanlah Kesempurnaannya Tetapi Caranya Menghadapi Ketidaksempurnaan Itu.

Blog Peribadirasulullah

Membina Generasi Yang Cintakan Allah SWT Dan Rasulullah SAW

PILIHLAH YANG HALALAN TOYYIBAN DALAM KEHIDUPAN

HALAL BUKAN PADA MAKANAN SAHAJA...TETAPI SEMUA ASPEK KEHIDUPAN.

%d bloggers like this: